Tänään teki hirmusti mieli leipoa jotain herkkuja. Ensisilmäys pakkaseen paljasti pari pussillista mustikoita, joten päädyin sitten näihin muffineihin. Tämä ohje on muistaakseni kaivettu Myllyn Parhaat-sivustolta.
Mustikat kannattaa lisätä taikinaan jäisinä. Nämä mustikat pääsivät hieman sulamaan, ja taikina värjäytyi jonkin verran. Maussa ei kuitenkaan ollut valittamista ^^
n. 18 muffinia
- 3½dl vehnäjauhoja
- 2dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 1dl kermaa tai maitoa
- 2 kananmunaa
- 100g margariinia tai voita
- 3dl mustikoita
Sulata margariini tai voi ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää loput aineet. Jaa taikina annosvuokiin ja paista 200 asteessa 15-20min.